Ace

Det fick bli en tur till Ace igår. Egentligen hade jag inga planer på att gå ut. Faktum var att jag låg i sängen osminkad och avklädd när Marina hörde av sig.
- Följ med till Ace. Listan stänger om en timme!
Jag kunde inte göra något annat än att kliva upp och börja fixa i ordning mig. Det är en himla tur att Ace inte har någon klädkod, annars hade läget definitivt varit mer kaotiskt!
 
Väl inne på Ace var stämningen helt okej. Vanligtvis är det Stureplan som gäller när det är klubben som är målet, men en frisk fläkt för jämnan har jag ingenting emot. 
 
Ace är ett riktigt hipster-ställe. Ölen är billig och musiken som spelas baseras på sångare såsom Håkan Hellström och Markus Krunegård. Väl inne på dansgolvet är det inget mindre än en hångelfest. Snittåldern skulle jag säga är strax under 20 år.
 
Det som är skönt med ett ställe som detta är att alla på något vis accepteras. Man kan komma klädd, i stort sätt, hur man vill. Man måste inte "vara någon" eller "känna någon" för att komma in. Och man behöver inte heller vara stenrik. 
 
Å andra sidan vet jag inte hur väl man skulle accepteras om man klampade in helblonderad med silikonbröst, iklädd en alldeles för tajt och kort klänining. Men varför skulle en sådan hänga på ett ställe som Ace egentligen? 
 
I helhet var kvällen bra. Både jag och min vän hade önskat att utbudet av killar hade varit bättre. Men ibland kan ett sämre utbud vara bra. Då kan man fokusera på att ha kul med sina tjejkompisar istället för att ägna tid åt det manliga könet.  
Jag och Marina på Ace