Min Hy - Del 1 (Hudvård)

Godkväll på er! Jag tänkte jag skriva om någonting som jag inte minns mig ha skrivit särskilt mycket om förut. Och det är min hy. Min hy har pendlat fram och tillbaka genom åren. Vissa stunder har den varit riktigt ren och fin och andra ganska dålig. Turligt nog har jag aldrig behövt brottas med acne eller liknande hudåkommor, men mycket tilltäppta porer har det varit tal om. Tilltäppta porer som skapat små prickar och upphöjningar i min hy och som under dagsljus varit väldigt markanta. Som värst var det när jag var 18. Men under sista året på gymnasiet fick jag bukt på problemet! Detta tack vare en hel del förändringar i min hudvårdsrutin. 
 
För det första började jag använda mig av en mild ansiktsmjölk från Lancome. Tidigare hade jag bara använt mig av starka skummande tvättar som inte gjorde något annat än torka ut min hy. Sedan började jag även följa upp med ett ansiktsvatten från Lancome. Ett mycket milt sådant. 
 
Det andra jag gjorde var att byta ut feta dagkrämer mot en lätt gelkräm. En gelkräm är en blandning mellan en kräm och ett gel. Alltså, mer återfuktande än ett standardgel men betydligt lättare än en kräm. För det är faktiskt så att om man inte torkar ut hyn så behöver man inte heller tillföra lika mycket fukt. Och de riktigt feta krämerna har en tendens att inte sjunka in ordentligt för att sedan lämna en fet hinna. Jag har testat flera olika gelkrämer och kommit fram till att min favorit är en från Clarins. Den innehåller C-vitamin och ger hyn ett fint lyster. Och det bästa av allt - den täpper inte till!
 
Ett ytterligare steg i min rutin är kemisk exfoliering. Och då använder jag mig av Basiron. Basiron är en produkt som egentligen är till för behandling av acne, men som jag väljer att applicera där min hy är som mest tilltäppt. I mitt fall har det alltid varit pannan. Ett ytterligare tips är att skrubba och ånga ansiktet en gång i veckan. Då ser man till att hålla döda hudceller borta och att ge porerna en chans att frigöra eventuell smuts. Jag brukar göra en egen skrubb av socker, honung och olivolja. Smidigt och billigt då dessa är ingredienser som jag alltid har hemma.

Kommentera här: